event-cover-image
Sverige i Kina och Kina i Sverige - hur navigerar svenska företag?

Sverige i Kina och Kina i Sverige - hur navigerar svenska företag?

Onsdag 1 mars 2023, klockan 12:00

Madame Brasserie, Jönköpingsvägen 15, Värnamo

Varmt välkommen på seminarium med tema "Sverige i Kina och Kina i Sverige - hur navigerar svenska företag?". Vi kommer att avnjuta en god lunch på Madame och därefter kommer vi lyssna till Frédéric Cho, Henrik Lefvert och Stefan Lundin.

I december förra året gjorde Kina en helomvändning och släppte på sin nolltolerans mot Covid. Inom loppet av några veckor var hundratusentals smittade i storstäderna och nu fick arbetsplatser stänga, inte för smittspridningens skull utan för att så många låg hemma sjuka.

Alla som jobbar med Kina vet att det kan svänga snabb, ibland lite väl snabbt och i andra sammanhang kan processer ta väldigt mycket längre tid än förväntat. Pandemin har inneburit vikande tillväxtsiffror, hög ungdomsarbetslöshet och många företag som har gått under samtidigt som svenska, och internationella företag, på plats gjort allt för att hålla kontakten på distans med sina kunde och partners i Kina.

Vad kan svenska företag förvänta sig av utvecklingen post-Covid? Kommer Kina öppna upp för utökad handel för att stimulera den inhemska ekonomin? Hur kommer den ekonomiska utvecklingen se ut det närmaste året? Hur ska man navigera?

Program: 
Introduktion
Kinas ekonomi - en uppdatering
Cellwood Machinerys Kinaresa
Kinesiska investeringar i Sverige - möjligheter eller?
Från Värnamo till Hangzhou - erfarenheter från en karriär inom kinesiskt ägd verksamhet
Q&A


Frédéric Cho är vice ordförande i Sweden-China Trade Council och grundare av Frédéric Cho Advisory AB. Han har över 30 års erfarenhet på plats i Kina, Hongkong och Taiwan inom bank, försäkring, investment banking, life science och media. Frédéric Cho är rådgivare både till svenska och kinesiska bolag för handel och investeringar i båda riktningar. Han var 2020-22 medlem i förra handelsministerns handelspolitiska rådsgrupp. Frédéric är författare till boken: ”Kina enligt Cho – en ny fas” (2014) tillsammans med Kerstin Danasten, samt styrelseledamot i Diab AB, som ingår i Ratos-koncernen.

Stefan Lundin är kommunikationschef, Geely Holding i Sverige och ledamot av Sweden-China Trade Councils styrelse. Stefan har tidigare varit kommunikationschef för Göteborgs Hamn och för CEVT (China Euro Vehicle Technology) ett av de första kinesiska företagen i Sverige som startades upp från ett ”tomt papper”. Stefan började jobba med Kina i sin roll som kommunikationschef globalt för SKF Logistics Services.

Henrik Lefvert är vd, Cellwood Machinery med huvudkontor i Nässjö, Sverige och med dotterbolag i Kanada, Kina, Indien samt i Tyskland. 95% av all försäljning är export, den totala omsättningen är ca 40 miljoner euro och antalet anställda är 50.

Elisabet Söderström, generalsekreterare och vd, Sweden-China Trade Council

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

195,00 SEK

Dela