event-cover-image
Onlineprovning: Det nya Beaujolais med tilltugg

Onlineprovning: Det nya Beaujolais med tilltugg

Onsdag 7 september 2022, klockan 18:00

Livestreamat online

Vinprovning online – Det nya Beaujolais med tilltugg

Onsdagen den 7 september 18.00 - helt kostnadsfritt

Det har skett mycket intressanta förändringar i vinområdet Beaujolais de senast 10 åren. Idag vimlar det av ambitiösa unga vinmakare som får fram viner av högsta kvalitet och personlighet.

Domaine Richard Rottiers är en mycket ambitiös vinodlare i Romaneche-Thorins som ligger i Beaujolais.Richard har en bred erfarenhet inom vintillverkning och vinodling från bland annat Chablis, Kalifornien, Gaillac, South Africa, New Zealand och Luberon Den egna egendomen började med att Richard köpte 3 hektar gamla vinodlingar (40-80 år gamla stockar) i Moulin à Vent. Idag har egendomen 11 hektar och man blev ekologiskt certifierade 2015.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att vara ute i god tid med beställningen.

Vi har tagit fram några olika tilltugg till vinet. Dels ostbågar samt Haupt lakrits Ultra Violet. Lite mer avancerat är osten Comté Extra +16 månader. Marinera lättsockrade jordgubbar i en liten plastpåse med lite rött vin. Förslut påsen så att alla bär badar i vätskan och förvara i kylen i helst ett dygn. En stund innan provningen skär ni upp lagom stora munsbitar av osten och placerar en halv jordgubbe på var ostbit. 

Mats har också tagit fram en skräddarsydd varmrätt som man kan servera till vinet efter provningen. 

Provningen äger rum 7 september 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång

Vi kommer att prova följande produkt:

Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay 169,00

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dela