event-cover-image
Med fokus på djurskydd: Hur påverkar genetik och avel djurvälfärd?

Med fokus på djurskydd: Hur påverkar genetik och avel djurvälfärd?

Torsdag 17 oktober 2024, klockan 10:00

ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Människans fokus på utseende och produktion har fått långtgående konsekvenser för de djur vi håller. Genom avel försöker människan anpassa djuren så att de producerar, ser ut och beter sig på sätt som passar specifika syften. Hur påverkar egentligen avel djurens välmående? Och ska vi anpassa lagstiftningen efter djuren eller djuren efter lagstiftningen?

De här frågorna och andra kommer våra inspirerande föredragshållare att prata om på årets djurskyddskonferens. Vi kommer att ta upp aktuella ämnen som rör både djur vi håller på djurpark, som sällskap och inom lantbruket.

Plats
Djurskyddskonferensen äger rum i ABF-huset i centrala Stockholm. Vi inleder med registrering och förmiddagsfika kl. 9.30, konferensen börjar kl. 10.

Det finns också möjlighet att följa konferensen online. Sista anmälningsdag för att delta på plats är 6 oktober. Om du ska delta online är sista anmälningsdag 13 oktober.

Förmiddagsfika, lättare vegetarisk lunch och eftermiddagsfika ingår i biljettpriset för dig som deltar fysiskt på plats. 

Du som anmäler att du vill följa konferensen online får all information utskickad via e-post ett par dagar innan konferensen.  

På agendan och medverkande föreläsare:

Bengt Holst, Zoolog, tidigare vetenskaplig direktör på Köpenhamns zoo och numera ordförande i bland annat Danmarks Dyreetiska Råd.  

Jenny Yngvesson, Universitetslektor i etologi vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Katja Nilsson, Forskare i tillämpad husdjursgenetik vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Per Jensen, Professor i etologi vid Linköpings universitet.

Jonna Bornemark, Professor i filosofi vid Södertörns högskola.

Information om föreläsarna och fler föreläsare tillkommer inom snar framtid. 

Alla som vill delta på konferensen behöver anmäla sig. Om du deltar online är du välkommen att betala ett frivilligt biljettpris för att stötta detta evenemang. Du kan antingen swisha ett valfritt belopp till 90 01 066 eller betala in till vårt plusgiro 90 01 06-6 och märka gåvan med "Djurskyddskonferens". Tack!

Information om avanmälan
Anmälan för dig som deltar på plats är bindande. Om du får förhinder går det bra att överlämna din plats till någon annan, meddela oss i sådana fall.

Dina personuppgifter
Uppgifterna du anger vid anmälan sparar vi bara så länge vi behöver dem för detta evenemang.

Om du som deltar online swishar en gåva som en frivillig biljettavgift sparar vi dina uppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Vill du inte att dina uppgifter sparas går det bra att kontakta oss.

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

250,00 SEK

125,00 SEK

0,00 SEK

0,00 SEK

Dela