event-cover-image
MAGNUS LINDGREN BY FOUR

MAGNUS LINDGREN BY FOUR

Fredag 16 december 2022, klockan 18:00

iNTiMAN, Sigurdsgatan 16, Västerås

MAGNUS LINDGREN BY FOUR

 

När: Fredag 16 december

Tid: Insläpp kl 18, på scen kl 20. 

 

Västeråssonen kommer hem!!

 

Flerfaldigt prisad (däribland Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva m.fl.), med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren utan diskussion en av svensk jazz klarast lysande stjärnor. Magnus har samarbetat med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson och spelat med många internationellt erkända musiker, som Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks.

Magnus förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett eller flöjt bär tecknet på en riktig mästare. Som kompositör har han en stor potential att uppfylla sina egna kreativa impulser. Han klär dem i en melodisk kostym, optimalt för den snygga ram som passar just nu.

Men kanske mest briljant är Magnus Lindgren när det gäller hans känslor för att arrangera musik. Storheten ligger i det sätt som han sätter samman ljudfärgerna, rytmfigurerna, harmonisekvenserna.

Magnus arbetar hela tiden på att förlänga sina musikaliska ramar, oavsett om det handlar om små jazzkombinationer, stora band, körer med instrumental solist, integration mellan klassisk orkester och jazzgrupp, svensk folklore, tunga funkrytmer, brasilianska samba eller afrikansk traditionell musik. Strukturer och genrer får alltid nya dimensioner i Magnus varsamma händer.

 

Med roten i moderna jazzens post-bebop finns influenser från alla världens hörn, vilket avspeglas i Lindgrens kompositioner genom olika decennium som gruppen till största del framför vid sidan av versioner på moderna jazzens arv av låtskatter.

En önskan om att groove blandas med såväl extrovert energi som minimalistiskt ödmjukt utmanande samspel och lekfullhet är gruppens motto!

 

BANDET

 

Daniel Karlsson, piano

Daniel är känd som motorn i Daniel Karlsson trio, som etablerat sig som ett av de mest intressanta jazzbanden i Sverige. Denna tio som har hållit en flitig utgivningstakt, där de redan givit ut redan 7 stycken album har givit ut sedan 2013.

Daniel är även medlem i kritikerrosade Manifest och Grammisbelönade bandet Oddjob.

Bland andra musikaliska samarbeten märks: Jeanette Lindström, Andreas Hourdakis och Rigmor Gustafsson.

 

Josef Karnebäck, bas

Josef har länge jobbat i en genrebred miljö bestående av jazz, klassisk musik, pop och folkmusik. Han har varit internationellt verksam i ett decennium och arbetat med bland andra Ivan Lins, Jim McNeely, Harry Allen, Guillermo Klein, Alexander Stewart, Frankfurt Radio Bigband och Frankfurt Radio Symphony Orchestra.

2015 släppte han debutalbumet Momentum och samma vår blev han även utsedd till årets Jan Wallander-pristagare och får därmed möjlighet att disponera en kontrabas som är tillverkad i England c:a 1830. Han spelar sedan 2018 med Blåsarsymfonikerna på Musikaliska i Stockholm.

 

Robert Ikiz, trummor

Ikiz är känd för att vara en extremt mångsidig trummis /slagverkare som har spelat och spelat in alla slags musik från rak jazz till funk och pop. Ikiz musikaliska mångsidighet hörs i flera olika band där han är en stadig medlem i Nils Landgren Funk Unit, Petter Bergander Trio, i duo med Conny Bloom och med Dan Reed band.

2017 fick Ikiz priset ”Jazzkatten” av Sveriges radio som Årets musiker, priset hade aldrig tidigare delats ut till en trummis. İkiz talang har erkänts av Svenska kungliga musikaliska akademien där han fick utmärkelser i slagverk 1999, 2003 och i kategorin Jazz 2004

 

 

Ätande gäster har reserverade platser närmast scen

Våran BBQ innehåller 3 sorters grillat kött, 7 sallader och röror samt 2 såser. Vegetariskt alternativ finns.

 

TIDER OCH ÖVRIG INFO

Vi öppnar kl 18

Första set börjar ca kl 20

Matgäster bör vara på plats senast 1830.

Möjlighet finns att beställa BBQ eller annan mat på plats.

 

Köpt biljett återlöses ej.

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

425,00 SEK

675,00 SEK

Inkluderar: Entré, BBQ.

Dela