Karriärkväll i Umeå

Karriärkväll i Umeå

Tisdag 16 maj 2023, klockan 17:30

First Hotel Dragonen, Västra Norrlandsgatan 5, Umeå

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                                              

Kvällens talare: Emma Holmbom, Marja Lisa Byhamre och Mikael Andersson

Preliminärt program den 16 maj 2023

Moderator: Ylva Böttiger, professor vid Linköpings universitet samt med. redaktör, Läkartidningen

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Emma Holmbom är överläkare på Centrum för obstetrik och gynekologi, Skellefteå. Hon gillar komplexa patienter med många lager som det tar tid att ta sig igenom. Att ge tid är en "behandlingsform" som i dagens sjukvård är underskattad och nedprioriterad men som hon önskar att fler skulle våga satsa på. Emma jobbar med gravida och nyförlösta patienter med samtidiga kroppsliga, själsliga eller sociala utmaningar som har svårt att ta plats i dagens sjukvårdssystem. Deras grundförutsättningar går ofta inte att förändra så mycket men hon vill jobba med att förändra vårt system så att de får plats ändå.
  • 19:05 – 19:30 Marja Lisa Byhamre är ST-läkare inom geriatrik vid Örnsköldsviks sjukhus. Hon gillar att jobba på det lilla sjukhuset där man får stor bredd inom det medicinska kunnandet och ortopedbakjouren är en kompis. Som komplement till det kliniska arbetet forskar hon vid Umeå universitet, och disputerade i november 2022 med en avhandling om hälsoeffekter av snus. Utan att någon riktigt vet hur det är möjligt hinner hon också med sin stora familj och flera fritidsintressen.  
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Mikael Andersson är specialist i ögonsjukdomar. Han jobbade som verksamhetschef under sex år men valde att kliva av när ögonklinikerna i Västerbotten skulle slås ihop till en länsklinik. Mikael blev inspirerad av en barndomskompis att skriva deckare och kom 2021 ut med boken Den som illa gör, den första i serien Morden i Västerbotten. Sedan dess kommit ut med ytterligare en bok (Den som inte finns) i en planerad serie på fyra böcker. Mikael tänker berätta lite om att det kan vara både inspirerande och utvecklande att vara chef inom vården och hur är det att jobba och samtidigt skriva och ge ut böcker?
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Umeå!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                    

               

 

                   

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 2 maj.