Karriärkväll i Stockholm

Karriärkväll i Stockholm

Torsdag 24 oktober 2024, klockan 17:30

Klubbvåningen, Sveriges läkarförbund, Villagatan 5, Stockholm

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                   

Kvällens talare: Helena Nordenstedt, Jan Östergren och Sandra af Winklerfelt Hammarberg (foto: Daphne Macris)          

Program den 24 oktober 2024

Moderator: Docent Anna Nilsson, barnläkare samt medicinsk redaktör, Läkartidningen.

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Helena Nordenstedt är specialist i internmedicin, docent i global hälsa och medicinsk redaktör på Läkartidningen. Hon har tidigare arbetat för Läkare utan gränser i Demokratiska republiken Kongo och Västafrika under ebolautbrottet 2014-15. Idag arbetar hon kliniskt på Danderyds sjukhus och är mycket engagerad i utbildning av läkarstudenter, masterstudenter och doktorander inom global hälsa.
  • 19:05 – 19:30 Jan Östergren är professor och specialist i internmedicin och kardiologi. Han har arbetat på olika sjukhus i Stockholm med klinik, undervisning och forskning men även med ett antal "extraknäck" av vilka särskilt kan nämnas medicinsk rådgivare på AstraZeneca i ett stort hjärtsviktsprojekt, medicinsk redaktör på Läkartidningen från 1996-2023 samt kunglig livmedikus från 2005-2020. Numera är han egentligen pensionär men jobbar även bl a som försäkringsmedicinsk rådgivare och kursledare för utländska läkare som avser att göra kunskapsprov för svensk legitimation.
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Sandra af Winklerfelt Hammarberg är specialist i allmänmedicin och har disputerat om psykisk ohälsa i primärvården. Hon är verksamhetschef för Liljeholmens universitetsvårdcentral. Sandra undervisar bl a studenter och ST-läkare. Hon har skrivit en bok, "Hej Ångest! Körskola till livet". Hon har hjärtat i kliniken och den variation och möjligheter som finns i allmänmedicin, att följa sina patienter genom livet, BVC, hemsjukvård, elevhälsa och beroendemottagning. På fritiden jobbar hon extra som gruppträningsinstruktör och leder dansklasser.
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Stockholm!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                                  

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 10 oktober.