Karriärkväll i Stockholm

Karriärkväll i Stockholm

Tisdag 27 september 2022, klockan 17:30

Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                     

           Tina Crafoord                       Tracy Ghattas                  Johan von Schreeb

Program den 27 september 2022

Moderator: Docent Lena Marions, överläkare, Verksamhetsområde Kvinnosjukvård och förlossning, Karolinska institutet/Södersjukhuset. samt med. redaktör på Läkartidningen.

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Tina Crafoord hade aldrig tänkt tanken att bli chef, däremot har hon alltid sett fullt av lösningar i stället för problem. Därför hade hon engagerat sig i olika förbättringsarbeten och tagit på sig ansvarsområden samt utbildat sig inom bla förändringsledarskap. Andra hade sett hennes förmåga att leda och förmåga att få med sig andra. När hon var föräldraledig med tredje barnet blev hon uppringd med frågan om att bli chef. Tina är överläkare i anestesi och intensivvård och har haft flera olika chefsroller samt engagemang i styrningen av svensk hälso- och sjukvård. Hör henne tala om vikten av mod – att våga: Begränsa dig aldrig – se möjligheter!
  • 19:05 – 19:30 Tracy Ghattas pluggade till läkare i Riga, Lettland. Hon har sedan barnsben vetat att det är detta yrke hon vill ha då hon sett upp till sin mamma som är distriktsläkare. Hon påbörjade sin ST-tjänst direkt efter legitimationen och är nu inne på sitt andra år som ST-läkare inom allmänmedicin. Tracy har länge varit aktiv på sociala medier, men det var inte förrän en av hennes vänner uppmanade henne att starta ett TikTok-konto som hela “Dr Tracy”-personligheten kom fram. Idag har hon närmare 100 000 följare på sina sociala medier, varit med i olika tidningar, TV-reportage och poddar. 
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Johan von Schreeb är en kliniker som halkat av den kirurgiska banan för att söka förbättra internationella katastrofinsatser. Den kliniska verkligheten är hans perspektiv och där han känner mig hemma. Genom forskning och utbildning försöker han ändra och förbättra, men drömmer fortfarande om att återgå i klinisk verksamhet. Johans uppdrag är att tillse att nästa generations läkare är maximalt förberedda för katastrofer och klarar arbeta med knappa resurser. Det gäller att odla en ”no regrets” attityd, fatta beslut och sen gå vidare. Det är grundläggande för att klara arbetet i katastrofer. Johan var med och grundade svenska Läkare utan gränser 1993. Numera är han professor i global katastrofmedicin och leder Karolinska institutets nystartade Centrum för hälsokriser och jobbar regelbundet i katastrofer med WHO.
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Stockholm!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                         

                

                           

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 13 september.