Karriärkväll i Lund

Karriärkväll i Lund

Måndag 22 april 2024, klockan 17:30

AF Borgen, Sandgatan 2, Lund

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

         

Kvällens talare: Lena Marions, Ola Björgell (foto: Oskar Stackeryd) och Anna Lindén                                 

Program den 22 april 2024

Moderator: Lena Marions, docent vid Karolinska institutet, samt medicinsk huvudredaktör på Läkartidningen.

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Lena Marions är docent i obstetrik och gynekologi vid Karolinska Institutet. Hon har arbetat på Karolinska universitetssjukhuset och Södersjukhuset och varit studierektor för kursen i gynekologi och obstetrik. Lena har forskat inom framför allt reproduktiv hälsa och även arbetat med detta på WHO. Genom WHO och olika forskningsprojekt har Lena haft möjlighet att samarbeta med kollegor i många länder som t.ex Vietnam, Laos, Iran och Sydafrika. Ett stort intresse är etik och hon tilldelades Karolinska institutets etikpris 2015. Lena har sedan 2008 varit medicinsk redaktör på Läkartidningen och är nu medicinsk huvudredaktör.
  • 19:05 – 19:30 Ola Björgell är docent i medicinsk radiologi vid Lunds universitet. Han arbetar med ultraljudsdiagnostik och interventionell radiologi sedan drygt 30 år. En stor del av tiden viks åt mänskliga rättigheter i arbetet som regionöverläkare och ordförande i Region Skånes Likarättsakademi. Han är initiativtagare till många stora kongresser, t ex Framtidens specialistläkare, Senior i Centrum och Stora Likarättsdagarna. Många känner också igen honom som Svenska Läkaresällskapets tidigare vetenskapliga sekreterare. Ola har arbetat i hälso- och sjukvården sedan slutet av 70-talet i de flesta yrkesroller. Han har fått ett antal hederspriser och utmärkelser genom åren, senast Medicinpriset 2022 från Mogrenstiftelsen för hans kamp för ett bättre patientbemötande. Under föredraget kommer Ola att prata om att vi som läkare ska vara proffs på två saker, det vetenskapliga/medicinska och på att välkomna alla människor, oavsett vem det är.
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Anna Lindén är specialist i allmänmedicin. Hon har under AT- och ST-utbildningarna arbetat med Region Skånes kurs- och kongressverksamhet. Som nybliven specialist 2015 blev hon enhetschef och därefter verksamhetschef på vårdcentralen Kärråkra i Eslöv. 2021 lämnade hon vårdcentralen för en tjänst som hälso- och sjukvårdsstrateg och processledare för Nära vård i primärvårdsförvaltningen. Hon kom att ingå i samordningen av covidvaccinationer och var under 2022-2023 regional vaccinsamordnare i Skåne. Nu är hon nu tillbaka i primärvården och kombinerar olika strategiska projekt med klinisk tjänstgöring.”Genom åren har jag haft en stor variation i arbetet, både i läkarrollen, som chef och med olika projekt och uppdrag. Det är fantastiskt roligt att kunna arbeta inom så vitt skilda områden och det har alltid gått att även ha någon del klinisk tjänstgöring”
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Lund!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                  

                                                            

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
Det går inte längre att göra bokningar till eventet