Karriärkväll i Lund

Karriärkväll i Lund

Torsdag 4 maj 2023, klockan 17:30

AF Borgen, Sandgatan 2, Lund

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

            

Kvällens talare:  Michael Hanfler, Anna Spencer och Åke Åkesson                                   

Program den 4 maj 2023

Moderator: Carl Johan Sundberg, professor vid Karolinska Institutet samt med. redaktör, Läkartidningen

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Michael Hanfler är barnläkare som mestadels jobbar i skolans tjänst. Efter några år som kommunal skolläkare i Västra Småland har han tillsammans med sin hustru - som är gynekolog – byggt upp ett litet vårdbolag och servar en blandad kompott av elevhälsoverksamheter i Skåne, Jönköpings län och Borås. Han gillar att implementera läkarperspektivet i ungarnas vardagsmiljö och att lobba tvärprofessionellt för en bättre hälsa. Jagandet efter diagnoser och saknaden av ”pirr i magen” tillgodoser han genom inhopp som stafettläkare på mindre barn(akut)mottagningar. 
  • 19:05 – 19:30 Anna Spencer blev specialist i anestesi och intensivvård i Lund 2006 och är numera chefläkare för Palliativ vård och ASIH i Region Skåne. Karriären har vindlat fram från allmän anestesi till thoraxanestesi och därefter till palliativ vård, i sökandet efter helhet och meningen med läkarlivet. Reflektioner som ältas under hundpromenader eller på hästryggen tas regelbundet upp i krönikor i Dagens Medicin, där hon varit krönikör i snart 15 år. Ofta lyfts vårdens vardag fram med humor och skärpa med fokus på patientsäkerhet och organisationsfrågor.
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Åke Åkesson är specialist i infektionssjukdomar, barnmedicin och allmänmedicin. Han har varit chef för Infektionskliniken i Kalmar, Medicin Östra vid Sahlgrenska i Göteborg, Neurorehab i Stockholm och Karolinskas infektionsklinik. 2006 lämnade han Karolinska för en ST-tjänst i allmänmedicin. 2009 blev han chef för Primärvården i Blekinge för att 2014 börja från början igen som distriktsläkare i Borgholm. Det roligaste? Alltid det senaste jobbet! Vill du veta mera innan 4:e maj så googla gärna Borgholmsmodellen.
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Lund!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

   

 

            

 

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare och läkarstuderande men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 20 april