Karriärkväll i Linköping

Karriärkväll i Linköping

Tisdag 14 maj 2024, klockan 17:30

Scandic Linköping City, Gamla Tanneforsvägen 51, Linköping

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

          

Kvällens talare: Tracy Ghattas, Carl Söderberg och Ylva Böttiger

Program den 14 maj 2024

Moderator: Carl Johan Östgren, professor vid Linköpings universitet samt med. redaktör, Läkartidningen

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Tracy Ghattas pluggade till läkare i Riga, Lettland. Hon har sedan barnsben vetat att det är detta yrke hon vill ha då hon sett upp till sin mamma som är distriktsläkare. Hon påbörjade sin ST-tjänst direkt efter legitimationen och är nu inne på sitt fjärde år som ST-läkare inom allmänmedicin. Tracy har länge varit aktiv på sociala medier, men det var inte förrän en av hennes vänner uppmanade henne att starta ett TikTok-konto som hela “Dr Tracy”-personligheten kom fram. Idag har hon närmare 200 000 följare på sina sociala medier, varit med i olika tidningar, TV-reportage och poddar. Tracy är utsedd till "Årets allmänbildare 2024" av sajten Vad Vi Vet.
  • 19:05 – 19:30 Carl Söderberg är specialistläkare i Rättsmedicin och Klinisk Farmakologi. Han arbetar på Rättsmedicinalverkets Rättskemiska enhet i Linköping med att bistå polis och rättsväsende i frågeställningar rörande läkemedel, droger och förgiftningar hos både levande och döda. Carl har disputerat inom postmortal toxikologi och arbetar med flera forskningsprojekt som berör olika typer förgiftningsfrågeställingar och dödsorsaksbedömningar.
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Ylva Böttiger är läkare, professor och medicinsk redaktör på Läkartidningen. Kan man ärva ett yrke idag? Hur överlever man som chef i sjukvården? Hur botar man PM-sjuka? Det är några frågor som hon ställer sig denna kväll.
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Linköping!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

      

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 30 april.