Karriärkväll i Göteborg

Karriärkväll i Göteborg

Onsdag 5 oktober 2022, klockan 17:30

Scandic Opalen, Engelbrektsgatan 73, Göteborg

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                                                      Ellen Lillvall                         Kristina Bergentz                Carl Axenborg

Program den 5 oktober 2022

Moderator: Docent Pelle Gustafson, chefläkare Löf samt med. redaktör på Läkartidningen.

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Ellen Lillvall jobbar som neurolog på GHP Neurocenter i Göteborg och var tidigare på Sahlgrenska universitetssjukhuset där hon bland annat jobbade med trombolys/trombektomi, stroke, epilepsi, motoriksjukdomar och oklara neurologiska tillstånd. Ellen trivs i hetluften men har nu betydligt mer tid för sina patienter samt möjlighet att studera och utveckla sina kunskaper inom neurologin. Hon har även gått steg 1 kurs i Idrottsmedicin vilket gör att hon kan jobba som idrottsläkare och har gjort så både inom fotboll, hockey och tennis. Som tidigare elitidrottare är hennes ambition att lära sig mer om hjärnskador inom idrott och i framtiden kunna kombinera neurologin och sitt stora idrottsintresse.
  • 19:05 – 19:30  Kristina Bergentz är barnläkare med subspecialitet neonatologi på SUS i Lund. Det finns många olika sätt att göra karriär på som läkare. Själv har hon arbetat på samma klinik i 23 år och byggt sin karriär på att vara en stannare. Neonatologi handlar om att vårda nyfödda barn mellan vecka 22 - 48 och Kristina arbetar som enhetsansvarig läkare på neonatal IVA, så hennes dagliga arbete består av intensivvård. Som läkare släpps de in i en privat bubbla som innebär att de måste visa respekt. Kristinas upplevelse är att om man tillåter sig att bli berörd och inte vara rädd för detta så får man energi tillbaka och ibland från ett oväntat håll. Detta kräver dock träning på att inte bära med sig allt hem och att hänga upp läkarrocken i äppelträdet innan man kommer hem.
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Carl Axenborg är kirurg som jobbar i militär uniform. Carl är utbildningschef på heltid på det nybildade traumakompaniet på Försvarsmedicincentrum i Göteborg. Han blev specialist inom kirurgi 2007 och har främst arbetat på kirurgkliniken i Varberg. Där kombinerade han sin civila tjänst med en deltidstjänstgöring på ett sjukhuskompani på Försvarmedicincentrum. Inom försvarsmakten arbetade han deltid kliniskt som kirurg i Sverige men även på internationella insatser i Mali, innan han år 2020 tog steget fullt ut och valde att bli heltidsanställd. Nu har Carl kompetensutvecklats inom det militära spåret och tagit sig an uppbyggnaden och utbildningen av traumatroppar, som består av heltidsanställd kliniskt arbetande legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal.
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

 

Välkommen till Karriärkvällen i Göteborg!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

        

          

                                          

                                         

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare och läkarstuderande men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 21 september.