Introduktion i justerbar kompression

Introduktion i justerbar kompression

Tisdag 25 april 2023, klockan 13:15

Digital kurs. Du deltar via din egen dator. , Du behöver internetuppkoppling och ljud.

Vill du veta mer om justerbar kompression?​

Den nu pågående pandemin har påverkat oss alla på olika sätt. För att under denna tid kunna fortsätta supportera er och era patienter så har vi nu tagit fram en digital utbildning i medicinsk kompressionsbehandling. Allt du behöver för att delta är tillgång till en dator med internetuppkoppling och ljudutgång. Läs mer om innehållet nedan. 


Allt fler upptäcker fördelarna med justerbar kompression jämfört med traditionell bandagering i samband med ödemreducering. 

Oavsett om du vill reducera ett ödem för att påskynda läkningen av ett venöst bensår eller om du vill minska ett lymfödem inför ordination av kompressionsstrumpor så erbjuder circaid justerbar kompression en effektiv lösning för dig.

Den stora fördelen är det integrerade BPS-systemet som visar exakt vilken kompression som applicerats. Du slipper gå på känsla och behöver inte använda dyra mätinstrument för att kontrollera kompressionen. I takt med att ödemet sedan minskar justeras bandaget för att bibehålla rätt kompression vilket bidrar till en mycket effektiv ödemreducering. Handhavandet är så enkelt att många brukare klarar att ta på och av, samt justera, materialet helt på egen hand.

Fördelarna jämfört med traditionell bandagering är många:

  • Det sparar tid
  • Det är mer ekonomiskt (ett justerbart bandage räcker 6-12 månader)
  • Det är mer effektivt
  • Brukaren kan använda sina vanliga skor

Justerbar kompression används med fördel vid:

  • Ödemreducering vid venösa bensår
  • Ödemreducering vid lymfödem
  • Som alternativ till medicinska kompressionsstrumpor

Under kursen får du lära dig grunderna om vårt sortiment av justerbar kompression för ben. Vi går igenom måttagning och utprovning samt på- och avtagning och justering. Med andra ord allt du behöver veta för att börja använda ett smartare, effektivare och mer ekonomiskt alternativt till traditionell bandagering.

För vem: Vårdpersonal som vill lära sig mer om justerbar kompression.

Hur: Kursen kommer att hållas digitalt via MS Teams plattform. När ni är anmälda kommer vi att skicka ut en länk via mail, där ni genom ett klick ansluter er till utbildningen. Våra kursledare kommer att livestreama utbildningen från vårt huvudkontor i Sollentuna, Stockholm, vilket ger er möjlighet att ställa frågor direkt till oss.

Vad behövs: Dator med internetuppkoppling samt någon form av ljudutgång (högtalare/hörlurar).

Vi kommer även skicka ett kurspaket med produktinformation som är bra att ha under kursens gång samt lite smått och gott. Detta skickas till er arbetsplats, därför behöver ni ange arbetsplatsens postadress vid anmälan.

Kursen är helt kostnadsfri. Allt material ingår.

Sista anmälningsdag är 17 april.

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dela