Dunrossdagen 2024
Lördag 16 november 2024, klockan 17:00
Quality Hotel The Weaver, Göteborgsvägen 91, Mölndal
Välkomna till Dunrossdagen 2024!
Helgen 16-17 november öppnar vi åter portarna till Dunrossdagen. I år har vi flyttat söderut och kommer åt befinna oss på Quality Hotel The Weaver.
På lördagen tjuvstartar vi med en gemensam middag och föreläsning av Patrik Thornéus, polis till yrket och en människa som verkligen vet idrottens betydelse i samhället. Middagen serveras klockan 17.30 och föreläsningen inleds cirka 19.00.
Söndagen är Dunrossdagens huvuddag och 08.30 inleder Stiftelsen Dunross. Därefter kommer Sävar IK från Umeå att berätta om sin verksamhet som engagerar nästan halva byn. Efter detta kommer vi år att fokusera på Runda-bordssamtal; utifrån ett antal ämnen kommer Ni som föreningen att få möjlighet att diskutera era utmaningar med föreningar med liknande utmaningar och förhoppningsvis även med föreningar som kanske har en del av lösningen. Ni hittar mer om detta här.
På söndagseftermiddagen bjuder vi ett smörgåsbord av föreläsningar och även två olika workshops. Eftermiddagen är uppdelat i två pass, där varje seminarie hålls en gång per pass. Workshops sträcker sig över hela eftermiddagen. Deltagare kan anmäla sig till två olika seminarier, eller till en av de två workshops som finns.
Ni har som föreningen möjlighet att skicka tre deltagare till Dunrossdagen (kontakta stödansvarig om ni önskar fler deltagare). Konferensen är kostnadsfri, men föreningen betalar för middag på lördagskvällen samt resa och boende. Middagen på lördagskvällen betalas i samband med middagen (men står som gratis i anmälan).
Bokning av rum hanteras av föreningen. Kostnad för enkelrum är 950:- och för del i dubbelrum 575:-.
Icke anmäld frånvaro debiteras med en administrationsavgift om 600:-.
För er som ej kommer med bil; spårvagn 2 och 4 mot Mölndal (som bland annat passerar centralstationen) stannar vid Mölndal Lackarebäck.
Seminarier/workshop på söndagseftermiddagen (mer utförlig beskrivning av seminarierna finns här):
- Öjersjö IF: Hur kan vi möta alla barn och ungdomars ambitioner? Kan vi tänka utanför de vanliga ramarna för att skapa nya träningsmiljöer. Öjersjö IF, årets förening i Göteborgsfotbollen 2023, berättar om sin resa och sin modell.
- Kista SC: Föreningen har haft svårt att locka till sig föräldratränare och lösningen har varit att satsa på lokala ungdomar som ledare. Hör om hur Kista SC har fått ungdomar att bli en central kugge i verksamheten.
- Öckerö IF: Vilken roll kan en klassisk idrottsförening ta i ett samhälle? Jobbar föreningen med rätt saker för att skapa optimala förutsättningar för ett bättre samhälle för alla, inklsuive barn och ungdomar.
- Energidrycker & Vitt snus: Energidrycker har blivit en vardagsdryck för ungdomar och vitt snus förs fram som det sunda alternativet; men vad är det egentligen vi drycker/nyttjar och hur påverkar det vår egen och våra ungdomars hälsa?
- Våga va dig själv: Vad gör man när det ofattbara händer? Arne och Lena Falkbäcks liv förändrades för alltid 27 april 2005, när deras dotter avslutade sitt liv. Istället för att förbanna mörkret har de idogt arbetat för en värld där ungdomar möts, trivs och växer via upplevelser, gemenskap och GLÄDJE.
- Ungdomsstyrelse: Inom ridsporten har nästan alla ridklubbar ungdomsstyrelser som består av ungdomar. Dessa ungdomar för förtroende och hjälper till att driva verksamheten. Vad kan andra idrotter lära sig av detta? Hur kan vi använda ungdomarnas styrka till att utveckal föreningar?
- Sport Values: Policys kring en förenings förväntningar på föräldrar och ungdomar är centrala i hur en förening VILL att verksamheten skall fungera. Men hur mycket vet föräldrar egentligen om föreningens policys. Hur väl känner det till vilka krav ledare har rörande träningar, matcher och cuper och barn- och ungdomars deltagande i dessa?
- Krishantering: Vad gör man i en förening när det som inte får hända händer? Vilka handlingsplaner finns om en spelare omkommer eller skadas allvarligt? På detta seminarium får deltagarna tips och idéer kring hur man skall tänka och var man skall börja för att ta fram en Krishanteringsplan.
Workshops (3,5 timmar)
- Sexuella övergrepp (workshop) Sexuella övergrepp inom barn- och ungdomsidrott är dessvärre vanligare än man tror; men hur kan man skydda sig mot att det sker och vad gör man om det sker. Spoprtfront har lång erfarenhet av att stötta idrottsföreningar och under denna 3,5 timmes workshop får ni som förening möjlighet att påbörja arbete med att ta fram planer.
- Sociala media inom idrotten: Under denna workshop tittar vi på att utveckla och implementera sociala mediepolicies inom idrottsrörelsen. Hur kan ni som förening stötta ungdomarnas digitala vardag, samtidigt som vi främjar en säker miljö både online och offline?
***
Glöm inte att ange vilka ämnen du vill diskutera i samband med Runda-bordssamtalen via denna länk. Om du ej anger ämne kommer ni att bli utplacerad vid något av borden.