event-cover-image
Dunrossdagen 2022

Dunrossdagen 2022

Lördag 19 november 2022, klockan 17:30

Arken Spa, Oljevägen 100, Göteborg

Välkommen till Dunrossdagen 2022!

Stiftelsen Dunross & Co bjuder åter in till Dunrossdagen och likt de senaste åren kommer vi att vara på Arken Spa i Göteborg.

Vi tjuvstartar Dunrossdagen redan lördagen den 19/11 med en gemensam middag och en föreläsning. Middagen startar 17.30 och bekostas av deltagarna till en kostnad av 150:-/deltagare. Efter middagen (cirtka 18.30) lyssnar vi på på Mia Börjesson som föreläser om barn- och ungdomars psykiska hälsa. För de deltagare som anländer på lördagen avgår en buss utanför Clarion Hotel Post, vid Centralstationen klockan 15.30. Bussen kör även tillbaka dit på söndagen klockan 16.30. Ange i samband med anmälan om ni har för avsikt att åka med på bussen.

På Söndagen 07.45 öppnar ankomstregistrering och det är viktigt att ni anmäler er närvaro med hjälp av utskriven biljett eller QR-kod. Skulle ni sakna dessa finns personal på plats som kan notera er närvaro.

Klockan 08.30 inleder Stiftelsen Dunross & Co dagen. Efter detta genomförs en föreläsning/workshop kring idrotten som integrationsverktyg och hur vi kan få människor från utanförskap till innanförskap, under ledning av Sascha Abdelnabi, som under stora delar av sitt vuxna liv arbetat med dessa frågor.

Efter lunch kommer deltagarna att kunna välja på ett flertal olika seminarier eller workshops. I samband med anmälan till dagen väljer ni vad ni vill närvara på. Notera att ni endast kan delta på en workshop eller två olika seminarier. Det finns ett begränsat antal platser på varje seminarie/workshop varför det kan vara idé att anmäla er snarast för att garantera er plats.

Varje förening har möjlighet att skicka två deltagare. Om ni vill skicka fler deltagare hör ni av er till stödansvarige Jan Juhlin (jan.juhlin@stiftelsendunross.se).

Arken Spa har vikt ett antal rum för deltagare på årets Dunrossdag. Varje förening ansvarar själv för att boka rum på Arken, och detta görs genom att ringa dem på 031 - 726 25 08 och uppge Dunrossdagen. Kostnaden plats i dubbelrum är 675:-/person och för enkelrum är kostnaden 795:-/person eller 945:-/person om man föredrar bredare säng. Frukost ingår.

Dunrossdagen är kostnadsfri, men resa (exkl buss från centralen t.o.r), logi samt middag på lördagskvällen betalas av föreningen. Om man anmält sig och uteblir utan att frånvaro meddelats till Stiftelsen, debiteras föreningen 500:-. 

Seminarier (75 minuter)

 • Nivåanpassning inom idrotten (Stefan Olofsson): Stefan, Nationell Fotbollsutbildare, föreläser om hur vi kan arbeta med att utveckla alla i en grupp med individer, både de som kommit långt i sin utveckling och de som kanske precis har börjat sin idrottsresa.
   
 • Att vara idrottsledare och möta barn & unga med NPF (Andreas Svensson): Andreas, som har egen erfarenhet som idrottsledare, kommer i denna föreläsning ge tips, tankar och idéer om hur ledare kan bemöta och underlätta för barn med NPF (Neuropsykiatriska Funktionsnedsättningar)
   
 • Integration genom idrott (Norrtulls SK): För att leva upp till sina värderingar alla får vara med, alla är lika värda och alla på egna villkor startade Norrtulls SK ett integrationsarbete 2018, som medfört att 350 nyanlända spelare får ett ovärderligt socialt sammanhang i NSK:s färger. Klubben berättar sin historia om hur de framgångsrikt har integrerat barn- och ungdomar i föreningen, vilka utmaningar man mött och vilket mervärde arbetet har givit.
   
 • Fotboll i Zambia (Chiparamba Foundation): Det här är berättelsen om Chiparamba Great Eagles, en framgångsrik zambisk fotbollsakademi för ungdomar, som startades av två svenskar i slutet av 1990-talet. Spelarna uppmuntras till akademisk utbildning genom The Chiparamba Foundation.
   
 • Bredd och elit under samma tak (ÖIS): Örgryte IS har de senaste åren arbetat fram en ny modell som syftar till att ge alla barn- och ungdomar upp till 19 års ålder en fotbollsutbildning, och detta både för bredd- och elitsatsande ungdomar. Under detta seminarium får ni möjlighet attlyssna på hur föreningen arbetar med både bredd- och elitverksamhet under samma tak.

 • Psykisk ohälsa bland barn- och ungdomar (Mia Börjesson): För de som missade Mias föreläsning på lördagkvällen finns här en ny möjlighet att lyssna på hennes föredrag som fokuserar på psykisk ohälsa bland barn- och ungdomar.

Workshops ( cirka 3 timmar inklusive paus)

 • HBTQ (Samkrafter): Under denna workshop ges deltagarna inblick i begreppen kring HBTQ+ (sexuell läggning och könsidentitet) och hur en förening kan arbeta normmedvetet för ökad trygghet och mångfald. Deltagarna får även möjlighet att delta i en anonymiserad, interaktiv övning – Privilege Walk
   
 • Att bygga för framgång (Max Bergander - AIK Fotboll): Genom att jobba med mjuka värden, ifrågasätta normer och förväntningar skapar vi en mer inkluderande och trygg miljö, där vi skapar förutsättningar för att lyckas oavsett vad det är vi vill lyckas med. 
Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Tillval möjliga i nästa steg.