event-cover-image
Dunrossdagen 2021

Dunrossdagen 2021

Söndag, 21 november 2021 klockan 08:30

Arken Spa, Oljevägen 100, Göteborg

Välkommen till Dunrossdagen 2019

Söndag 21/11 8.30-16.30

Efter förra årest inställda evenemang känns det fantastiskt kul att kunna välkomna alla våra föreningar till en ny Dunrossdag. Årets event äger rum söndagen den 21/11 på Arken Spa i Göteborg. Eftersom en del av våra föreningar kommer redan på lördagen tjuvstartar vi dock med att äta en gemensamma middag på lördagkvällen samt avrunda med en föreläsning.

Lördagskvällens föreläsning kommer att hållas av Albin Tingsvall, f.d. professionell handbollsspelare med meriter från Landslaget, Champions League, Handbollsligan och tyska Bundesliga. Idag är Albin verksam som psykolog, och författare till prisbelönta boken 'Allt jag förlorade genom att vinna'. Föreläsningen kommer att fokusera på hur vi utifrån psykologisk och pedagogisk forskning kan skapa idrottsmiljöer som gynnar både goda prestationer och en god psykisk hälsa, oavsett ambitionsnivå. Albin kommer även att dela med sig av personliga erfarenheter från den långe resan mellan den lilla byföreningen och de stora arenorna.

Själva huvuddagen, söndagen 21/11, startar 08.30, ankomstregistrering börjar 07.45. Det är viktigt att ni blir registrerade vid ankomst.

Dunrossdagen 2019 togs emot mycket väl och vi kommer inte att ändra på ett vinnande koncept. Även i år kommer vi därför att dra nytta av våra föreningars sätt att arbeta och deras vilja att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. 

Förmiddagen inleds dock med att Stiftelsen berättar om vad som sker hos dem. Efter detta kommer Debbie Sayers, från Salisbury Rovers FC, att berätta om barn- och ungdomidrott i England generellt, men främst om fotboll i ett land starkt präglat av Premier League. Detta föredrag hålls på engelska, men översättning kommer att ske med jämna mellanrum.

Förmiddagen avslutas med en workshop under temat Hur kickstartar vi idrotten efter en pandemi? Pandemin har fått många föräldrar att inse att idrotten inte kan tas för givet och i och med att många barn också haft distansundervisning har många barn blivit stillasittande hemma. Vi på Stiftelsen är övertygade om att det finns många goda idéer och tankar bland våra föreningar kring hur man kan arbeta för att locka tillbaka barn- och ungdomar till idrotten.

  På eftermiddagen finns 8 olika seminarier att välja på. Ni har möjlighet att gå på två av seminarierna. Seminarierna är cirka 75 minuter långa och varje seminarier hålls två gånger (pass 1 och pass 2).

När ni anmäler er till Dunrossdagen väljer ni vilka seminarier ni vill gå på. Notera att antalet platser på varje seminarie är begränsat, varför det kan vara bra att boka in sig snarast för att vara säker på att kunna gå på det seminarie man vill. 

Varje förening har möjlighet att skicka två personer på Dunrossdagen. Om ni vill skicka fler personer hör ni av er till stödansvarige Jan Juhlin (jan.juhlin@stiftelsendunross.se). Notera att länken ni fått kan användas av andra personer i föreningen.

För er som kommer längre ifrån avgår det en buss från centralstationen 16.00 som tar er till Arken Spa. Ange i er anmälan om ni vill åka med på bussen. Buss tillbakla till centralen på söndage avgår 16.30 och är framme på centralen cirka 17.00.

Bokning av hotellrum på Arken hanteras av er själva genom att ringa receptionen på Arken Spa 031-7262508 och ange Dunrossdagen. Kostnaden för ett dubbelrum är 644:-/person och ett enkelrum kostar 700:-/person. Frukost ingår.

Dunrossdagen är kostnadsfri, men resa och logi betalas av respektive förening. Vid utebliven närvaro efter anmälan debiteras föreningen 500:-.

Seminarier 2021

Johan Fallby: Föräldrarna är för många föreningar ovärderliga för att verksamheten skall fungera. Men hur kan en förening få föräldrar att följa föreningens värdegrund, vilka nycklar finns för att få föräldrar att förstå barnidrotten? Hur kan man på bästa sätt få en förening som samverkar med såväl, ledare som föräldrar för att få så många som möjligt att stanna inom idrotten?

We and Sports: Idrotten skall präglas av glädje och lekfullhet, men vad händer när livsgnistan i ett barn sakta tynar bort och man som förälder inte längre når fram till sitt barn? We and Sport, som är en av finalisterna till årets Eldsjäl i kategorin hälsa, är en organisation som Ante Andersson med kollegor har byggt upp för att hjälpa andra som befinner sig i den situation han och hans familj själva befann sig i för ett antal år sedan. Semianriet fokuserar på hur man kan arbeta förebyggande och ge unga verktyg för att möta livets med- och motgångar. 

Bro IK - Ungt ledarskap: Som en viktig del av Bro samhälle vill vi i Bro IK skapa hopp, stolthet och framtidstro för barn- och ungdomar i Bro. Därför startade vid 2018 ULED - Ungt ledarskap. Målet är att göra barn- och ungdomar mer delaktiga i föreningen och att erbjuda utveckling i ledarskapet som ungdomarna sedan har med sig hela livet. Bro IK berättar om hur föreningen har byggt upp konceptet ULED, vilka utmaningar som finns men framförallt vilka möjligheter ett ungt ledarskap innebär.

Spånga IS: De flesta föreningar har som mål att bedriva en riktigt bra spelarutbildning, men hur når man dit? Spånga Fotboll har i sitt arbete pekat ut ledarna som den viktigaste målgruppen och skapat en ledarutvecklingsmodell för att hjälpa ledare att utbilda spelarna på rätt sätt. Under seminariet kommer du att få veta mer om deras modell och hur den fungerar i praktiken och se vad din förening kan inspireras av och omsätta i ert ledarutvecklingsarbete.

Lindome GIF: Lindome GIF har framgångsrikt lyckats behålla många spelare hela vägen upp i juniorlaget, man har ett representationslag på herrsidan som spelar i Division 1, och ambitionen från klubben är att vara en klubb genom hela livet. På detta seminarie får ni höra om Lindomes utveckling, Zebrans väg och ta del av tips och problemlösningar klubben har hanterat på sin resa.

Mark O Sullivan och Jamie Vaughan: Inlärning är en icke-linjär process, vilket medför att de coachningsmetoder, utvecklingsstrukturer och den pedagogik som finns inom idrott måste ta hänsyn till detta fakta för att vara relevanta. På seminariet presenterar Mark O´Sullivan och Jamie Vaughan från AIK Fotboll tips, tankar och idéer kring en icke-linjär inlärningspedagogik och hur denna kan användas inom er förening.

Life Kinetik: Life Kinetik är en rörelsebaserad träningsmetod mewd fokus på att utveckla hjärnan. Syftet är att skapa nya kopplingar mellan hjärnceller (synapser) och därmed utnyttja en större del av hjärnans potential. Vid seminariet presenteras Life Kinetiks bakgrund och syfte samt hur man kan träna både kroppskontroll, uppfattningsförmåga och tänkande. Seminariet innehåller också praktiska övningar.

RF-SISU - En jämställd förening: Kan vi sätta den lilla föreningen och den lilla träningsgruppen i ett större perspektiv? Vilka beteenden främjar jämställdhet och vilka motverkar? Kanske kommer jag till några insikter om mina egna beteenden, jag som tycker att jag gör vad jag kan för att alla oavsett kön ska känna sig välkomna och trivas.

Väl mött i Göteborg!

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Möjliga tillval:

Johan Fallby - pass 1
Johan Fallby - pass 2
Ett exempelar av Johan Fallbys bok - betalas på plats (179:-)
We & Sports - pass 1
We & Sports - pass 2
Bro IK - pass 1
Bro IK - pass 2
Spånga IS - pass 1
Spånga IS - pass 2
Lindome GIF- pass 1
Lindome GIF - pass 2
Mark O'Sullivan och Jamie Vaughan - pass 1
Mark O'Sullivan och Jamie Vaughan - pass 2
Life Kinetic - pass 1
Life Kinetic - pass 2
RF SISU - pass 1
RF-SISU - Pass 2
Jag åker med bussen till och från centralstationen
Deltar på lördagkvällen