Att mäta och välja rätt

Att mäta och välja rätt

Tisdag 23 maj 2023, klockan 13:00

Digital kurs. Du deltar via din egen dator., Du behöver internetuppkoppling och ljud.

Arbetar du med medicinska kompressionsstrumpor?

Detta är en digital utbildning inom medicinsk kompressionsbehandling. Allt du behöver för att delta är tillgång till en dator med internetuppkoppling och ljudutgång. Läs mer om innehållet nedan. 

Att mäta och välja rätt - lär dig grunderna i korrekt måttagning och hur du väljer rätt storlek och material. 

Vår kurs Att mäta och välja rätt vänder sig till dig som kommer i kontakt med medicinska kompressionsstrumpor i din yrkesroll och vill lära dig grunderna eller fräscha upp kunskaperna kring måttagning och ordination av medicinska kompressionsstrumpor. Du lär dig att mäta rätt och att utifrån de tagna måtten bedöma exakt vilken storlek som passar – eller om kompressionsstrumporna behöver måttillverkas.

Vi går även igenom beställningsrutiner.

Det är bra om du har förskrivningsrätt i kompression, men inget måste.

Under kursen kommer du även att få en kort introduktion i justerbar kompression.
Du får lära dig mer om sortimentet och vilken produkt som lämpar sig bäst för att reducera ett ödem för att påskynda läkningen av ett venöst bensår eller om du vill minska ett lymfödem inför ordination av kompressionsstrumpor. 
 

För vem: Vårdpersonal som jobbar med att prova ut medicinska kompressionsstrumpor.

Hur: Kursen kommer att hållas digitalt via MS Teams plattform. När ni är anmälda kommer vi att skicka ut en länk via mail, där ni genom ett klick ansluter er till utbildningen. Våra kursledare kommer att direktsända utbildningen från vårt huvudkontor i Sollentuna, Stockholm, vilket ger er möjlighet att ställa frågor direkt till oss.

Vad behövs: Dator med internetuppkoppling samt någon form av ljudutgång (högtalare/hörlurar).

Vi kommer även skicka ett kurspaket med produktinformation som är bra att ha under kursens gång samt lite smått och gott. Detta skickas till er arbetsplats, därför behöver ni ange arbetsplatsens postadress vid anmälan.

Kursen är helt kostnadsfri. Allt material ingår.

Sista anmälningsdag är 15 maj.

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dela