event-cover-image
Åsebo RS Bokningssida

Åsebo RS Bokningssida

Åsebo Ridsällskap, Mästerbo 34, Folkärna

Terminsstart vecka 33!

 

Nyhet för bokning av vårterminen 2023!

Under hösten 2022 kommer vi att ändra bokning- och faktureringssytem till HIPPOCRATES ACADAMY.

Hippocrates acadamy är ett program designat för ridskolor för att underlätta för både elever och personal. Målsman till elev/elever under 18 år och elever över 18 år kommer skapa ett eget inlogg och programmet används via mobil eller dator. Vill ni läsa mer om programmet klicka er vidare här: https://hippocrates.se/academy/

I Hippocrates finns följande funktioner som du som elev ska använda till våren:

  • Se vilken häst du skall rida
  • Avboka lektioner vid sjukdom/frånvaro
  • Boka igenridningar
  • Boka lovkurser, privatlektioner och läger
  • Få dina fakturor digitalt gällande ridkurser, medlemsavgifter m.m. Välja om du vill ha delbetalning.
  • Uppdatera dina personuppgifter vid ex. flytt, byte av mejladress, mobilnummer
  • Få information gällande verksamheten

Under sensommaren/hösten kommer ni själva lägga in er i systemet via en länk. När bokningen släpps för vårterminen i höst kommer ni då använda er av detta system för att boka in er på vårterminen! 

Istället för Ridboken i stallet kommer det istället finnas en dataskärm där Ridlistorna visas.

Mer information kommer komma löpande under sommar och höst! Håll utskik på hemsidan, Facebook och i er inkorg på mailen där vi skickar ut nyhetsbrev (glöm inte att dubbelkolla skräpposten)

 

Medlemsavgifter

2022 kommer priserna på medlemsavgifterna höjas. Detta på grund av att Svenska Ridsportförbundet, Dalarnas Ridsportförbund samt Folksams Olycksfallsförsäkrning höjt sina avgifter det senaste åren och vi har inte hängt med i höjningen. Därav denna höjning för 2022.

OBS: Alla NYA ridande måste MAILA kansli@asebo.se INNAN ni bokar plats så vi ser om det finns platser kvar i ridgrupperna. 

Vi är väldigt måna om våra hästars välfärd och att de ska hålla i många år både i ridskoleverksamheten och sedan som pensionärer. Därför har vi just nu en maxvikt på ridskolan på 85 kg. Vi ber er vänligen att respektera detta när ni anmäler er till ridskolan - gäller både nya elever och de som redan rider. Vi erbjuder även grupper i körning om man inte vill eller ej har möjlighet att rida.

Info:

​Medlemsavgift:  Betalas en gång om året, i samband med att du bokar din ridplats för vårterminen. I medlemsavgiften ingår en idrottsförsäkring. Den gäller för olycksfallsskada som drabbar den försäkrade under deltagande i aktivitet som ridskolan anordnar. Samt färd till och från aktivitet.

​Bokningsavgift: Betalas när du bokar din plats för ridning. Detta gör att du får en garanterad plats för kommande ridtermin. Pris: 500 kr. Bokningsavgiften dras sedan av från terminsavgiften. Skickas automatiskt till den mail ni anger vid anmälan. Kolla skräpposten om ni inte får den. 

​Terminsavgift: Faktureras ut i augusti till de som betalat bokningsavgift. Bokningsavgiften dras av från terminsavgiften. OBS Vid påbörjad ridtermin betalas ej terminsavgiften tillbaka. 

Kom ihåg att du kan dela upp terminsavgiften på tre gånger. Meddela kansli@asebo.se om du vill delbetala din terminsavgift. Det går även bra att söka bidrag för sin ridavgift, se Yngve Lindvalls fond på hemsidan.

Exempel: 

Medlemsavgift Junior (en gång/år): 300 kr + Bokningsavgift 500 kr = 800 kr. (Skickas automatiskt till den mail ni anger vid bokning)

​Terminsavgift Junior (faktureras ut av ridskolan): 140 kr x 18 (ridtillfällen) = 2520 kr - 500 kr (bokningsavgift) = 2020 kr.

Om du redan rider på Åsebo RS:

OBS: 15 juni är sista ordninarie dagen att boka sin plats för höstterminen. Fr.o.m 16 juni plockas ni bort från Ridlistan och nya ridande sätts in i grupperna. Så boka innan 15 juni så ni behåller er plats och vi kan få till Ridlistorna i tid!

För att du ska kunna behålla din plats på ridskolan måste du boka den. Genom att du har betalt bokningsavgiften har du bekräftat att du vill fortsätta rida till våren.  Detta bokningssytem är till för att vi ska kunna sätta ihop ridgrupperna i tid och veta vilka som vill fortsätta rida. Bokningsavgiften dras sedan av från terminsavgiften, så den totala summan för ridningen är den samma som alltid. Har du bokat betalas EJ bokningsavgiften tillbaka. Välkommen tillbaka i höst!

Om ni har en obetald faktura från föregående termin plockas ni automatiskt bort från ridlistan tills det att den är betald. 

OBS! Om ni rider fler än en gång i veckan, kom ihåg att boka en bokningsavgift/ridtillfälle. 

Ny ridande hos Åsebo RS: 

OBS: Alla NYA ridande måste MAILA kansli@asebo.se INNAN ni bokar plats så vi ser om det finns platser kvar i ridgrupperna. 

Vill du börja rida hos oss? Vad roligt! Du bokar din plats här för 500 kr. Dessa 500 kr gör det sedan möjligt för dig att prova på att rida 3 gånger (gäller Lekis och Juniorgrupp) och 2 gånger (Vuxengrupp och Specialgrupper) innan du bestämmer dig för att fortsätta eller ej. Prova på gångerna gäller de första veckorna av terminen. Detta gäller endast för nya ridande. Vill du fortsätta rida meddelar du din ridlärare och du faktureras då för resterande gånger av terminen. Bokningsavgiften dras av från terminsavgiften. Har du bokat betalas EJ bokningsavgiften tillbaka. Vid påbörjad ridtermin betalas EJ terminsavgiften tillbaka. 

OBS! Som ny ridande måste du betala medlemsavgift. Detta för att du bland annat skall vara försäkrad när du rider hos oss.

Vill du veta mer om att börja rida så kan du trycka på länkarna nedan för att komma till vår hemsida:

https://www.asebo.se/vijobbarhar/

https://www.asebo.se/Ridskolan/varaolikaridgrupper/

https://www.asebo.se/Priser2022/

https://www.asebo.se/Medlemsinfo/aseborshistoria/

Priser 2022:

För att veta vad en hel termin kostar så ta priset gånger antal tillfällen. Vårterminen är 22 (v.2-v.23) tillfällen och höstterminen 18 (v.33-v.50) tillfällen.

Ordinarie terminsavgifter:

4-6 år Ridlekis: 105 kr/gång

Max 6 stycken/grupp, 1 h.

7 år och uppåt Juniorgrupp: 140 kr/gång

Max 8 stycken/grupp. 45 min ridning + 45 min teori, varje gång!

Senior: 195 kr/gång

Max 5 stycken/grupp, 45 min. Går även att rida varannan vecka samt på förmiddagar.

Hopp och dressyrspecial: 205 kr/gång

Max 7 stycken/grupp. 1 h ridning + 40 min teori, varje gång!

Hoppgrupp: 205 kr/gång

Max 5 stycken/grupp, 1 h.

OBS: Vi rekommenderar att elever som rider i hoppgrupp har egen häst/ponny, eller rider två ggr/vecka i t.ex. en grupp med dressyr varannan- eller varje gång. Om eleven i hoppgrupp önskar rida ridskolehäst istället för sin egen häst/ponny skall detta meddelas en vecka innan då planering av ridskolehästarnas hoppschema är viktigt för hästarnas hållbarhet. Ni får låna ridskolehäst max 6 ggr/termin.

Dressyrspecial: 230 kr/gång, går att rida varannan vecka samt på förmiddag.

Max 3 stycken/grupp, 45 min. 

TEORI

Förståelsen för att den teoretiska delen är minst lika viktig som ridningen. Vi har sett att de barn som har större kunskaper om de teoretiska bitarna utvecklas snabbare i ridningen samt att de har ett större säkerhetstänk vid hanteringen av hästarna. 

Därför har varje juniorgrupp samt vissa hopp/dressyrspecial-grupper här på Åsebo Ridsällskap teori före eller efter sin ridlektion, varje gång! Teorilektioner håller våra otroligt duktiga och utbildade ungdomsledare i.

Från och med Höstterminen 2018 är det OBLIGATORISKT att vara med på teorilektionen om eleven är med på ridlektionen. Om eleven inte har möjlighet att vara med på teorin får heller ej eleven delta på ridletionen. Lämna återbud senast på morgonen samma dag du rider till din ridlärare så att du får rida igen, skickas via sms. Se nummer till din ridlärare under "kontakta oss" på hemsidan. 

För de elever som rider två ggr/veckan är endast en av teorilektionerna obligatorisk!

VIKTIG INFORMATION!

När du bokar in dig på ridskolan förbinder du dig också till att följa de regler som finns på ridskolan och gården samt vår policy och riktlinjer (se länk nedan).

Du kommer även som ridande att ha antingen stalltjänst någon helg eller cafétjänst någon dag 1-2 gånger per termin. Detta ingår i terminsavgiften. Vilket av dem du får beror på ålder och erfarenhet då det krävs viss rutin för att ha stalltjänst. Information om detta finns på hemsidan och café och stalltjänstlistor med datum läggs ut på hemsidan i samband med att ridgrupperna läggs ut.

Det är även obligatoriskt att sälja Salami från Delikatesskungen för samtliga ridande på Åsebo RS under höstterminen. Brochyrer med instruktioner delas ut under hösten, varje elev skall sälja minst två salamikorvar. Visste ni att 2016 sålde vi så mycket salami att vi kunde köpa en ny ridskolehäst!

Grupperna läggs ut på hemsidan ca 2 veckor innan terminsstarten. I samband med detta faktureras även terminsavgiften ut.

https://www.asebo.se/aseborspolicys/aseboridsallskappolicyochriktlinjer/

 

Bokar du innan 15 juni så behåller du din plats på ridskolan.  

Genom att betala bokningsavgift godkänner du dessa villkor. 

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

500,00 SEK

Bokning av plats på ridskolan. Bokningsavgiften betalas ej tillbaka. Observera att bokningsavgiften dras av från terminsavgiften.

300,00 SEK

Upp till 18 år.

500,00 SEK

Över 18 år.

750,00 SEK

För dig som vill att hela familjen skall vara medlem och stödja Åsebo RS! Avser familj bosatta på samma adress.

Dela