Aktualitetsdagarna 2022 - Järfälla

Aktualitetsdagarna 2022 - Järfälla

Torsdag 15 december 2022, klockan 09:00

Bas Barkarby, Bällstaågatan 18, Järfälla

Varmt välkommen till årets upplaga av Aktualitetsdagarna!

- Två spännande och lärorika dagar med det senaste inom skatt och redovisning.

Våra aktualitetsdagar är ett populärt och återkommande kurstillfälle med deltagare från hela Sverige. Ni får två fullspäckade heldagar med viktiga nyheter och förändringar inom skatt och redovisning. Kursen riktar sig till dig som är redovisningskonsult eller revisor och passar även dig som är ekonomiansvarig i ett mindre eller medelstort företag.

Program

Dag 1 - Skattenyheter
Skattedagen kommer innefatta beslutade förändringar på skatte- och momsområdet med fokus på småföretagare. Vi kommer även belysa aktuella och intressanta rättsfall samt diskutera förväntade förändringar på skatteområdet. 

Dag 2 - Redovisningsnyheter
Under redovisningsdagen kommer vi att diskutera redovisningsnyheter från Bokföringsnämnden bl a utvärderingen och förändringsarbetet rörande K2 och K3 regelverken. Vidare diskuteras nyheter från de båda branschorganisationerna FAR och SRF Konsulterna, samt BAS-Intressenternas förening. Vi kommer även att kommentera beslutade och kommande förändringar i bokföringslagen och årsredovisningslagen samt diskutera praktiska tillämpningsfrågor i K2- och K3-miljö.

Det och mycket annat nyhetsgodis kommer att serveras under dagarna.

 

 

Föreläsare skattenyheter

Sara Jacobsson är skattejurist och partner på TellusTax. Sara har arbetat som skattekonsult sedan 2001 och har tidigare arbetat på EY, Skeppsbron Skatt och Linklaters Advokatbyrå. Sara har lång erfarenhet av att arbeta med ägarledda företag och är väl insatt i de skatteregler som gäller för ägare i fåmansföretag. Sara har även en omfattande erfarenhet av inkomstskatterådgivning åt bolag inom ett flertal branscher med särskilt fokus på bolag inom bygg- och fastighetsbranschen samt detaljhandeln. Sara ger råd till företag i transaktions- och strukturfrågor och löpande skattefrågor. Sara är medförfattare till boken ”Skatt på finansiella instrument”.

Britta Nordström är skattejurist och partner på TellusTax, med inriktning mot moms. Britta har tidigare erfarenhet från Skatteverket och arbetar sedan 2001 som rådgivare åt svenska och internationella företag i olika momsfrågor, främst med inriktning mot bygg- och fastighetsområdet samt internationell handel med varor och tjänster. Efter tjugo års anställning, senast från EY, startade Britta tillsammans med ett gäng erfarna skattekonsulter skatterådgivningsbyrån TellusTax. Britta har under sin karriär skaffat sig en bred erfarenhet av momsfrågor inom olika områden och bistår ofta företag i skatteärenden hos Skatteverket eller domstol.

Föreläsare redovisningsnyheter

Sven-Inge Danielsson från Education by Sid. Auktoriserad Redovisningskonsult som driver eget utbildningsföretag sedan många år. Mångårig erfarenhet som rådgivare åt mindre och medelstora företag. Anlitad som föreläsare sedan många år såväl av FAR som Srf konsulterna, samt andra aktörer på utbildningsmarknaden såsom Skattehuset och Björn Lundén AB. Medlem i Srf konsulternas Redovisningsgrupp samt ordförande i BAS Intressenternas Förening.

Per Lindblom från Allians Revision & Redovisning AB. Auktoriserad revisor och auktoriserad redovisningskonsult och en av två grundare till Allians Revisionsbyrå.
Mångårig erfarenhet inom branschen som revisor i små och stora företag, var av några börsnoterade. Ofta anlitad föreläsare inom redovisning och revision av branschförbundet FAR och SRF konsulterna, samt diverse privata aktörer som Skattehuset i Göteborg och Björn Lunden Information AB. Författare av olika debattartiklar inom redovisningsområdet. Medlem av Srf konsulternas redovisningsgrupp som bland annat utreder svara på remisser inom redovisning för Srf konsulternas vägnar.

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

5800,00 SEK

Dela