event-cover-image
Adviser Partner Frukostseminarium

Adviser Partner Frukostseminarium

Fredag 27 september 2024, klockan 07:30

Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36, Göteborg

ATT KUNNA FÖRUTSÄGA SIN FRAMTIDA FÖRSÄLJNING ÄR EN VITAL DEL AV ATT LEDA EN SÄLJORGANISATION, VÄGEN DIT STAVAS PIPELINE MANAGEMENT!

Vi visar hur du gör det!

Pipeline Management har kommit att bli ett av de mest diskuterade ämnena de sista åren bland försäljningschefer. Det finns flera skäl till varför det är så hett. Faktumet är att hela ämnet, trots att det börjar bli mer och mer uppmärksammat, inte får i närhet av den uppmärksamhet som det borde få.

Alltför ofta är försäljningschefen i händerna på sin säljavdelning, med ett uttalat mål från ledningen att uppnå  rätt försäljningssiffor varje månad. Samtidigt har försäljningschefen svårt att få överblick över vilka affärer som är aktuella och vad som återstår för att säljaren och den potentiella kunden ska komma överens. Hur ska då försäljningschefen kunna coacha och stödja säljaren för att nå en hög försäljning?

Vidare verkar få ha knäckt koden för hur Pipeline Management bör genomföras. Som vi kommer att visa på seminariet, är det ett ämne som är lätt förstå, enkelt att utföra och - för den person som börjat använda det - en gamechanger för hur en försäljningsavdelning leds

Den 27/9 i samband med frukost bjuder Adviser Partner dig som är VD eller Försäljningschef på ett kostnadsfritt frukostseminarium där vi visar konkret hur du gör för att med hjälp av Pipeline Management kunna förutsäga din framtida försäljning. Frukost står uppdukad från kl 07:30 och seminariet drar igång kl 08:00. 

Adviser Partner har i över 20 år utbildat, tränat och konsulterat över 3.000 kunder och 40-45.000 säljare och säljchefer. Kort sagt är vårt urval stort nog för att eliminera tur-faktorn och istället kunna påvisa vad som är de konkreta nycklarna för att få din säljkår att prestera på en ny högre nivå.   

Under morgonen ger vi er lösningen på bland annat följande intressanta ämnen:  

  • Vad som är avgörande inom bra Pipeline Management
  • Det första steget för att vara i kontroll
  • Försäljningsprocessens utformning
  • Exakt hur du gör för att verifiera säljarnas pipe
  • De fem avgörande faktorerna i alla affärer

Seminariet genomförs av Mattias Asserståhl, Sales Expansion Specialist.

07:30 - 08:00 Frukostmacka och kaffe 

08:00 - 09:00 Seminarium 

09:00 - 09:30 Frågor 

Antalet platser är starkt begränsade så tveka inte att boka din plats idag! 

Varmt välkommen! 

 

Bokningstyp Antal Pris / Antal